Tarinamme

Kalle Kirstilä, savuhoopo & perustaja kertoo Miss Klosen syntytarinan

Miss Klosen tarina

Miss Klosen BBQ:n tarina alkoi Missisippin suistosta, bluesmusiikin synnyinpaikkana pidetystä Clarkdalen pikkukaupungista huhtikuussa vuonna 2003. Silloin söin reissukaverini (ja nykyisen yhtiökumppanini) kanssa ensimmäisen kerran vastavalmistettua amerikkalaista barbecueta. Entiselle puuvillafarmille perustetun majatalon isännän tarjoama "pork shoulder sandwich" – simppeli sämpylä, jonka sisällä oli cole slaw’ta, papuja sekä savuista, suussa sulavaa possua – teki unohtumattoman vaikutuksen. 

12 vuotta, kymmeniä ribsimetrejä, satoja lihakiloja ja kypsällä aikuisiällä käytyä kokkikoulua myöhemmin eteeni osui legendaarisen houstonilaisen metallipajan valmistama 400-kiloinen musta rautaneito. Klassikkosavustin oli päätynyt Suomeen ja oli jäämässä ilman kotia. Herätehankinnalle tuli pian tarve keksiä järkevää käyttöä, sillä kymmeniä kiloja lihaa ei saa syötyä isompikaan mies, edes perheellinen.

 

Onneksi tutut tulivat apuun. Sana levisi ja pian pihassa oli perjantaisin porukkaa jonoksi asti. Valistuneiden kansalaisten kiinnostus aitoa barbecueta kohtaan oli ilmeinen – ja itselleni täysi yllätys. Syntyi Miss Klose BBQ ja aloin ruoka- ja matkailutoimittajahommieni sivussa myymään BBQ-herkkuja. Pian tarvitsinkin jo apua savuhommissa. Clarksdalessa BBQ-herätyksen kanssani saanut kaveri tuli avukseni oman työviikkonsa päätteeksi.

Sittemmin olen ilokseni saanut olla mukana tarjoilemassa enemmän BBQ-herkkuja ja mukavammille asiakkaille kuin koskaan osasin odottaa. Pienen yrityksemme kanssa olemme olleet etujoukoissa perinteikkään, mutta Suomessa nuoren ja kasvussa olevaan ruokakulttuurin levittämisessä. Olemme vastailleet satoihin barbecue-aiheisiin kysymyksiin ja tavanneet tuhansia asiakkaita, joista osasta on tullut hyviä ystäviämme. Matka jatkuu.

 

​​​​​

Kalle Kirstilä

savuhoopo & perustaja,
Miss Klose Smokery & BBQ

Seuraa meitä somessa